Witheren in de Kempen

Begeleide rondrit langs drie Kempense Norbertijnenabdijen

We maken kennis met het verhaal van de ‘boeren’ van Postel, de ‘mannen’ van Tongerlo en de ‘heren’ van Averbode. Onthaal met koffie of thee en een versgebakken koffiekoek. Rondleiding in de abdij van Postel, met keuze uit: kortfilm over het leven en werken binnen de abdijmuren met kaasproevertje en Postula kruidendrankje, OF bezoek aan de toonzaal van de bibliotheek. 

Hartige Norbertijnenlunch met Postelse bieren in Gasthof De Beiaard. 

Tijdens de mooie rondrit in de namiddag rijden we langs de Molse Meren en het kasteel De Merode, met de overgang van de Kempen naar het Hageland: van vlak landschap naar heuvelgebied.

Wij brengen een kort bezoek aan de abdij van Tongerlo: het binnenplein, de tiendenschuur en de prachtige abdijkerk, waar we de pas gerestaureerde replica van de muurschildering “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci kunnen bewonderen. 

In de mooie barokke abdijkerk van Averbode kan men het Antwerps retabel uit 1514 bekijken dat in december 2023 terugkeerde uit het MAS. We brengen een bezoek aan het belevingscentrum ‘Het Moment’, waarna we terugkeren naar Postel.

Duur? Voor- en namiddag

Voor wie?  Geschikt voor alle leeftijdsgroepen 

Aantal personen? Maximum 25 personen per gids  (??? GERD ???)

Wanneer? Het hele jaar door 

Vertrekplaats? Wit poortgebouw abdij Postel, Abdijlaan 16 

Prijs? 44 euro per persoon

Optie Gezellige afsluiter met broodmaaltijd in een plaatselijk restaurant: prijs op aanvraag

Reserveren? Via https://tourism.gemeentemol.be/eloketdetailv2/1509/groepsuitstap-witheren-in-de-kempen-aanvraag